OVER PLUK & PLUIS

De persoon achter PLUK & PLUIS is Dymphi van der Zwan. Moeder van een energiek dochtertje, Zaina. Samen met het gezin vinden wij het heerlijk om avonturen te beleven op het strand of in het bos. Bij ons wonen twee pluizenbolletjes, de katten Spot en Shiva. Op vrij jonge leeftijd was ik er al van overtuigd dat ik 'later als ik groot ben' mijn eigen opvang aan huis wilde openen.    

'π‘«π’“π’π’π’Ž π’ˆπ’“π’π’π’•, π’ƒπ’†π’ˆπ’Šπ’ π’Œπ’π’†π’Šπ’. 𝑴𝒂𝒂𝒓 𝒗𝒐𝒐𝒓𝒂𝒍, π’ƒπ’†π’ˆπ’Šπ’.'

OPLEIDING
In juli 2010 heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Medewerkster kinderopvang niveau 4 behaald. Na het behalen van mijn diploma heb ik bij diverse kinderopvangorganisaties gewerkt in Dronten en Lelystad.

WERKERVARING
Ik was op zoek naar een kinderopvangorganisatie met meer ontwikkelingsmogelijkheden, waar ik als Pedagogisch Medewerkster het beste uit mijzelf kan halen. Dat resulteerde in een verhuizing naar de grote stad Den Haag, daar waar een organisatie gevestigd zit die bij draagt aan de ontwikkeling van de leidster. Binnen deze organisatie heb ik trainingen gevolgd op het gebied van pedagogiek en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben voortdurend getraind in het herkennen van verschillende ontwikkelingsstadia die elk kind in een eigen tempo doorloopt.

'𝑨𝒍𝒍𝒆𝒔 π’˜π’‚π’• 𝒋𝒆 𝒂𝒂𝒏𝒅𝒂𝒄𝒉𝒕 π’ˆπ’†π’†π’‡π’• π’ˆπ’“π’π’†π’Šπ’•'.  

Tevens heb ik gewerkt bij een kinderdagverblijf op antroposofische en biologische basis. Een organisatie die het belangrijk vindt om kinderen in een natuurlijke omgeving te laten opgroeien. Naast biologisch eten en drinken, zijn ook alle verzorgingsproducten biologisch en ecologisch. De inrichting en het speelgoed is bij voorkeur van natuurlijke materialen en nodigt uit tot fantasievol spelen. Ik heb kennisgemaakt met de spirituele kant van het leven waarin er veel ruimte is voor fantasie en sprookjes. De seizoenen en jaarfeesten hebben mij inspiratie gegeven om een mooie seizoenstafel neer te zetten en bijpassende activiteiten te organiseren. Opnieuw heb ik ervaren hoe fijn het is om te werken met ritme en regelmaat en hoe belangrijk het is om te zorgen voor rust op de groep. De duurzame vorm van kinderopvang spreekt mij enorm aan, thee, water of fruit is net zo lekker en nog gezond ook.

π‘΄π’Šπ’‹π’ π’‘π’‚π’”π’”π’Šπ’†; 'π’˜π’†π’“π’Œπ’†π’ π’Žπ’†π’• 𝒆𝒏 𝒗𝒐𝒐𝒓 π’Œπ’Šπ’π’…π’†π’“π’†π’, π’Œπ’Šπ’π’…π’†π’“π’†π’ π’ˆπ’†π’π’–π’Œπ’Œπ’Šπ’ˆ π’›π’Šπ’†π’ π’Šπ’ π’˜π’Šπ’† 𝒛𝒆 π’›π’Šπ’‹π’'.  

Met alle opgedane kennis wil ik het beste eruit halen en toepassen. Kernwaarden zijn positieve benadering, rust, regelmaat en reinheid. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezien en gehoord voelen, dat ze zich veilig voelen en onbevangen de wereld kunnen ontdekken. Een plek waar kinderen zich vrij voelen, zichzelf mogen zijn en blij en zorgeloos kunnen opgroeien. Alleen binnen die basis, waarin liefdevolle begeleiding de kern vormt, kunnen kinderen opgroeien tot onbevangen kleuters die het leven zelfverzekerd tegemoet treden. 


- π’ͺ𝓅𝑒𝓃, π“€π‘œπ“‚ π‘”π‘’π“‡π“Šπ“ˆπ“‰ π‘’π‘’π“ƒπ“ˆ 𝒷𝒾𝓃𝓃𝑒𝓃
𝒲𝒢𝓃𝓉 𝒹𝑒 π“‹π“‡π‘’π“Šπ‘”π’Ήπ‘’ 𝓏𝒾𝓉 𝒾𝓃 π’Άπ“π“π‘’π“ˆ
𝐸𝓃 π’Ύπ“ˆ 𝓀𝓁𝒢𝒢𝓇 π‘œπ“‚ 𝓉𝑒 𝒷𝑒𝑔𝒾𝓃𝓃𝑒𝓃 -